pod adresem
http://www.mg.gov.pl/NR/rdonlyres/2291BE8E-55EB-4E4A-A4E6-CD6A29728DB1/47904/Polityka_energetyczna_Polski_do_roku_2031.pdf można znaleźć opublikowaną niedawno strategię energetyczną do 2030r.
W mojej ocenie projekt ten pełen jest nieścisłości jak deklaracja że głównym źródłem energii w Polsce jest i będzie węgiel i równoczesne zapewnienia że Polska polityka energetyczna będzie spójna z unijną - tylko trudno mi tą spójność zauważyć.
Dodatkowo bardzo mało miejsca poświęcono energetyce odnawialnej w której w Europie właśnie upatruje się przyszłość. W szczególności w strategii brakuje mi
- W części dotyczącej energetyki odnawialnej zupełnie pominięto kwestie systemów gromadzenie energii elektrycznej, które jak pokazują irlandzkie doświadczenie nie tylko wpływają na poprawę stabilności systemu elektro-energetycznego, ale również przekładają się na poprawę efektywności produkcji energii elektrycznej z niestabilnych źródeł jak np. energia wiatry czy energia słoneczna a przez to również poprawiają również wskaźniki ekonomiczne.
- Strategia w bardzo lakoniczny sposób mówi o konieczności modernizacji sieci przesyłowych zapominając, że często jest to jedna z głównych barier rozwoju Odnawialnych Źródeł Energii. Obecnie obszary kraju o największym potencjale produkcji energii elektrycznej z wiatru np. północny – zachód Polski mają jednocześnie najgorszą infrastrukturę przesyłową, co skutecznie blokuje szybki rozwój energetyki wiatrowej w tym regionie kraju.
- W części dotyczącej biopaliw zupełnie pominięto zagadnienie wskaźnika energetycznego EROEI (Energy Returned on Energy Invested). Co leży w sprzeczności z założeniami poprawy efektywności energetycznej. Należy pamiętać, że produkcja biopaliw nie pozostaje bez wpływu na środowisko naturalne, dlatego jak najbardziej wskazane staje się wspieranie technologii o wyższym, wskaźniku energetycznym EROEI np. biopaliw II generacji niż biopaliw I generacji.
- Brak w strategii rozwiązań stymulujących poprawę efektywności zużycia energii w transporcie poprzez promocję pojazdów charakteryzujących się mniejszym zużyciem paliwa i emisją, CO2. Np. samochodów hybrydowych czy elektrycznych.